keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Capish!



Ompa ihanaa olla vuoden vanhempi, mitä vanhemmaksi tulee niin minusta tuntuu että osaan enemmän elää tässä hetkessä kun suunnitella huomista.

On ollut taas niin paljon aktiviteettia, ettei tässä ole joutanut edes kirjottamaan, mistähän sitä aloittaisi.

Tämän suurempaa meteliä ei siitä pidetty, tämäkin osu silmään ihan sattumalta



Aloitetaan vanhimmista, elikkä Powwow,sta, joka alkuperäis kansojen tapahtuma ,Siellä oli eri heimoja. Kunnioitetaan rikasta kulttuuria

Mutta mieletön puku loisto siellä ainakin oli. Mahtavia luomuksia todella monta eri väriä neon- värejä, luonnonvärejä, sulkia, helmiä, sitä vaan käänteli päätä ja olin ihan ihmeissäni niin hienoa käsityö taidetta siellä näkyi. Erityisesti jäi mieleen helmityöt. Yksi mummo istui siinä vieressä ja teki noin 40 kertaa 40 cm helmi työtä. 

Siellä oli eri-ikäisten ja eri tyylien tanssi kilpailuja. Eritoten tykkäsin Golden Age naisista, täällä kunnioitetaan heitä niin ,että katsottiin seisaaltaan.

Sitten oli laulu ja rummutus kisoja, 
he olivat todella hyvi, mahtava tapahtuma vaikka mieltä jäi askarruttamaan, että juonto tapahtui englanniksi ja juontaja oli oikeen kunnon länkkärin näköinen ja kuuloinen. Ei täällä muutenkaan juuri kuule kuin englantia, Samana iltana oli koululle pystytetty tiipii ja käytiin semmoisessa illassa, jossa kerrottiin tarinoita tipiissä .

Odotukset olivat liian korkealla, luulin että olisin oikeasti kuullut jotain kiinnostavampaa kuin teinien korteilla pelaamista ( tähän se pelin nimi)

OLIPA kokemus sekin




Halloween on täällä TODELLA ISO JUTTU! 

KOulun ruokalassa


Jälkkäri









Viikko ennen kun koko tapahtuma oli niin porukat alkoivat koristelemaan kotipihoja kurpitsoilla, kummituksilla ja muilla kauhu jutuilla. Eritoten tykkäsin siitä kuinka joku oli pihalle pystyttänyt noin 5 m ilmatäytteisen kissan, joka heilutti päätään.
En osallistunut mihinkään juopottelu juttuihin vaan osallistuin Halloween joogaan. Oli hauskaa, olin ostanut sitä varten kummitus-trikoot :) mutta siis joogassa meillä oli verikoira -asana, shinxi, vampyyri ja ihan eka opettaja herätti meidän ruumiit eloon. Jälkeen saatiin tietty karkkia (sucker- tikkari) ja kummitus keksejä
Mun ehdoton lemppari

Itse 31.10 eli The Halloween-iltana oli panostettu tosi paljon, kaduilla lapset oli puettu viimisen päälle taloissa, aikuiset myös olivat pukeutuneet ja melkein kaikissa taloissa oli koristeita.



Koe ryhmittymä on nyt ohi ( enää 2 jäljellä) ja olen päässyt kaikista mitä mulla on ollut läpi!!! Maantiedostakin mikä täällä on se mun heikoin aine, koska siellä on tosi paljon termejä mitä on hankala löytää Suomen vastinetta, kun välillä en ole ihan edes täysin varma mitä etsin. Anyway pääsin siitä kokeesta läpi ja 20 prosenttia koko luokasta ei päässyt! Vähänkö olin kuulkaas polleena

Antrolopogiassa ylitin luokan keskiarvon! Mutta se opiskelusta, 


Synttäri kakku
 Viime perjantaina oli mun synttärit ja juhlistin sitä sillä että aamulla olin joogassa jo 6.30! Ihan yllätin itsenikin ja siis oli ihan todella ihanaa joogata siihen aikaan. 

Sitten iltapäivällä lähdettiin Moose Jaw.han se on semmonen pikku kylä täällä. Todella sympaattisen näkönen ja kokonen. Yövyttiin kylpylässä ( tämä oli language centterin järjestämä retki ja meitä oli noin 30 opiskelijaa mukana) Huomaa, ettei ollut vain Suomalaisten retki, aikataulut ei meinaa yhtään pitäny paikkaansa, kaksi suomi tyttöa oli aina 5 min ennen ilmoitettua aikaa bussissa niin sitten lähettiin parhaimmillaan 20 min myöhässä. Matkailu avartaa…









Yövyttiin kylpylässä, jossa on mineraali vettä ja veden lämpötila on 42 c aivan ihanaa…

Sen jälkeen ei tarvinnut edes harkita menevänsä synttäri kaljalle kun pehmeä sänky houkutteli nukkumaan. Seuraavana aamuna klo 7.05 kylpemään ja sain pulahdella yksin aika kauan ennen kun seuraava tuli.








Sitten syömään. Oikea perinteinen pannari aamupala. 




Meille oli varattu kierros tunneleissa. Siellä kerrottiin kuinka kieltolain aikaan oli tuotu alkoholia tänne ja kuinka al pachino oli Järjestänyt mafia toimintaa pohjoisen pikku kylään Chicaco:sta, 





Lounas tauko ja kohti Reginan parlamenttitaloa, missä otettiin ryhmä kuva. 

Aika tasasta
Parlamentti talo






Sieltä Reginan museoon, jossa oltiin 50 min. En edes ehtinyt lukea kaikkia tekstejä, vaan piti alkaa kuvailemaan, että ehti edes yhden kierroksen käydä loppuun, kaksi jäi käymättä. Sieltä kauheella kiireellä Imaxii katsomaan elokuva Brazilian sademetsistä, oli tosi mahtava leffa teatteri ja elokuvakin oli ok. 




Sitten meillä oli 2 tuntia aikaa olla science keskuksessa, missä oli semmossia vaahtosammuttimen mittasia lapsia. Hmm. En todella tiedä mitä ne tyypit ajatteli että jotka suunnitteli tämän koko jutun.



Viimeiseksi EArlsiin syömään, ensimmäinen todella maukas kanasalaatti ja olut. Täydellistä!

Vielä bussimatka kämpille. Olin aika väsynyt sunnuntaina en jaksanut kun Yin joogaa illalla.







Hassun hauska juttu kävi tiistaina, olin taas reipas ja kävin aamu joogassa. Sitten koululla joogassa meitä oli vain muutama oppilas ja tehtiin pari juttuja, kuten miten sai todella kevyen downward facing dog asanan. 

Illalla sama juttu kävi Hathassa, kun ei meitä ollut kuin kolme niin tehtiin myös pari juttuja. Siellä opin, etten sitä lantion asentoa todella tajua ennen kun kaveri kääntää minut oikeaan asentoon vaikka kuinka luulin, että nyt on täydellinen asana. 
Nämä kaksi on täysin eri joogat ja eri paikassa. Myöhäis-Illan Nidrassakaan ei ollut montaa osallistujaa vaikka yleensä se on aika täysi. Oli todella opettava jooga päivä :)
Kohta on L-O-M-A ( Täällä sitä kutsutaan reading week, en kyllä tajua miksi)


Tänne tuli talvi luta ja - 12 astetta pakkasta


Mutta mä olen jo pakannut repun ja chekannut itseni sisään. Huomen aamulla klo 6.00 am lähtee lento kohti palmuja, hiekkarantaa ja mojitoa! 


Hastala vista amigos!



Onneksi olen opiskellut sitä espanjaa... :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuntsan erämaa

Keskiviikkona 8.4 mun Toyota starttasi ensimmäistä kertaa kohti Tuntsan erämaa-aluetta. Retkikuntaamme kuului minun lisäksi Reetta ja...