maanantai 8. lokakuuta 2018

ThanksGiving



Hui kun aika on mennyt nopean hitaasti. Viimisestä postauksesta onkin viehrähtänyt enemmän mitä ajattelin. Noniin mitäs tänne kuuluu ja mitä oon viime viikot tehnyt. 
Lyhyesti ja ytimekkäästi olen joogannut ja ehkä siinä sivussa käynyt koulua. 


Vaikka yliopistolla on ilmaisia jooga tunteja niin halusin silti jotain muuta. Välillä on niin mukava päästä pois kampukselta. Netistä löytää vaikka ja mitä joten täälläkin on ainakin 4 jooga stuodiota ja näistä valitsin yhden, koska se. ei ole keskustassa vaan tällä puolella jokea ja sen on lähimpänä. Olen nyt toista viikkoa siellä melkein päivittäin käynyt ja olen ollut todella tyytyväinen. Joogasta vielä lisää myöhemmin.



Tässä on kuvia parista luokasta, tykkään noista pulpeteista. Maantieteessä on e-kirja, josta en todellakaan pidä mutta muissa aineissa on fyysinen kirja ja sitten teen vihkoon tai läppärille muistiin panoja.





En ole ikinä lukenut näin paljoa englanniksi. Tämä kaikki vielä pitäisi sisäistää, koska se on asia tekstiä. Niin myös termit pitää osata englanniksi, selitäppä siitä miten maapallon tuulet toimivat tai miten erilaiset kulttuurit suhtautuvat lääketieteeseen ja muihin parannus keinoihin. Sekä, opettelen espanjaa englannin kautta. Asioista tulee välillä todella hankalia. Minulle tuottaa ongelmia kun pitäisi alkaa selittämään asioita englanniksi. Rehellisesti sanoen en varmaan ole koskaan oikeasti opiskellut ja lukenut näin paljoa. Lukeminenkin on uskomattoman hidasta. Mutta on se tuottanut tulostakin. Olen päässyt läpi kaikista kokeista, joita on ollut. Osasta jopa keskiarvoa paremmin. Olen samalla viivalla kun natiivit opiskelijat. Opisekelen sentään suomessa ammattikoulussa enkä yliopistossa....
Fakta on vaan siinä, että vielä on tulossa lisää kokeita ainakin kaksi ennen finaleja. Näillä mennään. Eli ihan tälläin lyhyesti sanottuna kotona olisin päässyt todella paljon helpommalla. :)




 Pannukakut on ihan ykkös juttu!!! Siis tietenkin vaahtera siirapilla.



 Kaikki kahvilat on myös tosi in mutta Tim Hortons on ehdoton ykkönen, siis tämä ei ole henkilökohtainen mielipide vaan jono ennen aamun ensimmäistä luentoa verrattaen eri kahvipisteisiin kuten Satbucks, circle ja arts cafe
DQ.istä saa villejä jäätelöitä


Oma henkilökohtainen suosikki on Booster Juice Smoothie kahvila. Saa vaikka ja mitä ja tommonen hitsin iso smoothie lähtee vitosella joka kerta



chai tee

kaupan erikoisuus :) Papuja vaahtera tyyliin.
Todella ihania pöllöjä!



Huovutettu

 Täällä oli taiteiden yö mikä oli ihan mukava kierrettiin ympäri keskustaa ja oli todella erilaisia taiteita esillä. Origameista, seppään ja musiikkiin, tilataiteiseen ja perinteiseen taide näyttelyyn.

 Kävin myös Zoossa, oli ihan mielenkiintoista nähdä biisoni.

Muuten kaikki näistä eläimistä oikeasti elää villinä luonnossa.




 Olen mä oikeasti tehnyt vähän jotain muutakin kuin vain lukenut ja joogannut. Ensimmäisen viinakaupankin löysin mutta en edes päässyt sisään kun ei mulla ollut passia matkassa, ja suomalainen ajokortti ei kelpaa henkkariksi. Koska kaikilta jotka näyttää alle kolmekyppisiltä kysytään paperit. että otin ihan kohteliaisuutena. Ehkä ensi perjantaina voin käydä sen oluen ostamassa.




Oli niin ihanaa kun
 Kotoota tuli paketti :) Elikkä talvivaatteet mitä en saanut pakattua matkalaukkuun. Sekä ylläri!

Kohta niitä talvivaatteita todella tarvitsee, tänään puin ekan kerran ylle talvitakin kun oli niin jäätävä tuuli. Ilmasto on niin erilainen kun kotona. Hämmentävää.


Mun kämppikset ei usko, että meilläkin voi tulla kylmä. Toki enhän minä tiedä minkälainen täällä on kun on -20 tai -30 astetta pakkasta. Vielä. Mutta tiedän, että pidän talvesta.





No niin nyt pääsen minua polttelevaan aiheeseen eli jooga. Minulle Astanga jooga on ollut tähän asti vain ja ainoastaan se ainoa ja oikea juttu ja kaikki muu on ollut huuhaata. Ei ole enää. Aivan parasta on se kun on vaihtoehtoja, olen käynyt kokeilemassa Yin, hatha, flow, power yoga, restorative, hot sekä align your spine tunteja. Kaikki ne ovat niin erilaisia esimerkiksi restorative tunnilla tehdään tunnin aikana vain viisi liikettä, maataan koko aika matolla ja tai meillä on bolsterit, blogit ja pikku tyynyt käytössä, jotka tukevat selkää, päätä ja auttavat asentoon pääsemisessä. Rentoutdutaan hengityksen kautta ja sen tunnin jälkeen on semmonen fiilis kun olisi nukkunut 8 h hyvät yö unet ihan käsittämätöntä. Power tunnilla tehdään enmmän lihaksilla ja haastetaan itseä mutta kaikkilla tunneilla on yhteistä, että kunnioitetaan omia rajoja ja kaikki päivät itselle ei ole samanlaisia aina ei veny tai pysty, sekä liikkeet tehdään oman hengityksen tahtiin. 
Se, miten tiedostaa oman kehon on aika jännä huomata. Ensin seisoessa jalat yhdessä ja hypähtää jalat lantion leveydelle seisoo jalat jalkaterät suoraa eteenpäin onko ne, oikeasti. Tai kun mene warrior two asanaan niin onko se käsi siellä takana oikeasti siellä missä sen pitäisi olla. 

Pidän myös siitä, että eri opettajat opettavat saamaa tyyliä, joten näkee todella monta erilaista opettajaa ja tyyliä opettaa. Opeus tietenkin englanniksi, mikä ei tuota ongelmia kun opettaja yleensä ensin näyttää mitä tehdään tai sitten hän selostaa todella hyvin ja jos ei sittenkään tajua niin vakoilee vähän naapuria.

Studiokin on todella ihana, se on maan alla siellä EI ole peilejä vaan ihanan maan läheiset pehmeät värit ja valaitus. Ihanan rentouttava ja turvallinen olo tulee heti kun menee sinne, en ole siis aikasemmin käynyt yhdessäkään jooga studiossa aikasemmin. Sieltä saa tarvittavat välineet; maton, bolsterin, blogit, vyön, tyynyt, hiki pyyhkeen ja aina on tarjolla teetä.
Eikä tässä tarvitse olla edes kroisos kun ensimmäinen kuukausi on 50 bucksia, sekä se on unlimited :) 



Tämä vaihto on enemmän itseeni tutustumista kuin toisiin ihmisiin. 


Seuraavat viikot meneekin kokeisiin valmistautumiessa, joogatessa sekä reissatessa...
Namaste...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuntsan erämaa

Keskiviikkona 8.4 mun Toyota starttasi ensimmäistä kertaa kohti Tuntsan erämaa-aluetta. Retkikuntaamme kuului minun lisäksi Reetta ja...